MACROMILL krijgt nieuwe CEO

MACROMILL krijgt nieuwe CEO

Han de Groot blijft aan als bestuurslid en toezichthouder

Tokyo, Rotterdam, 8 oktober 2015. MACROMILL, het fusiebedrijf van het Nederlandse MetrixLab en het Japanse MACROMILL, heeft vandaag aangekondigd dat Scott Ernst per 19 oktober de rol van CEO overneemt van Han de Groot. De Groot zal aanblijven als bestuurslid en toezichthouder.

De Groot heeft MetrixLab in 2000 opgericht en in 2014 samen met durfinvesteerder Bain Capital gefuseerd met het Japanse MACROMILL. Het fusiebedrijf telt 1500 medewerkers, heeft een jaaromzet van ruim €250 miljoen en behoort tot de wereldwijde top 15 van marktonderzoekbedrijven (Bowers & Brereton, 2015). “Online zijn we nu de grootste, een prestatie waar ik trots op ben; voor mij een mooi moment om de leiding over te dragen aan Scott Ernst. Ik blijf betrokken als bestuurslid en aandeelhouder van MACROMILL,” aldus De Groot.

Scott Ernst is een veteraan in de digitale marketingindustrie. Hij maakte vanaf de oprichting deel uit van het management team van het Amerikaanse Compete, het huidige Millward Brown Digital, onderdeel van het beursgenoteerde reclame- en mediaconcern WPP.
Aantredend CEO Scott Ernst: “het is een prachtig moment om MACROMILL te gaan leiden. De onderneming heeft een groot internationaal netwerk, veel jong talent, en een sterk digitaal DNA. Internationaal marktonderzoek is nog vaak traag en duur. Wij kunnen dat beter, sneller en goedkoper,” voegt Ernst toe.

Over MACROMILL
MACROMILL levert diensten en technologie voor marketinganalyse en marktonderzoek. Het zet gegevens uit online onderzoeken, sociale media en CRM systemen om in waardevolle bedrijfsinformatie en consumenteninzichten ter bevordering van productinnovatie en merkbinding. MACROMILL heeft 26 kantoren in de VS, Europa, Azie en Latijns-Amerika en levert met 1.500 professionals diensten in meer dan 80 landen.

Contact
Lisette Tan de Ronde, EU Marketing & PR: [email protected]

 

Bronvermelding
Bowers, D., & Brereton, M. (2015, 18 February). The 2015 AMA Gold Global Top 50 Report. Via https://www.ama.org/publications/MarketingNews/Pages/the-2015-ama-gold-global-top-50-report.aspx

Scott Ernst

Han De Groot

Email sent popup