Persbericht: Medeoprichter van MetrixLab, Jan Willem Gerritsen, vertrekt na bijna twee decennia

7 januari 2019 – Jan Willem Gerritsen, Executive Officer Europe/US/Latin America Operations van de Macromill Group en medeoprichter en Chief Executive Officer van MetrixLab, verlaat het bedrijf op 8 januari voor een nieuwe uitdaging. Scott Ernst, Representative Executive Officer en Global CEO van de Macromill Group, neemt zijn rollen en verantwoordelijkheden voorlopig over.

Jan Willem Gerritsen was medeoprichter van het in 1999 in Nederland opgerichte MetrixLab. Hij was een van de drijvende krachten achter de opbouw, het succes en de internationale groei van het bedrijf. Tevens heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de integratie van MetrixLab en Macromill na de fusie in 2014.

Jan Willem Gerritsen: “Het was een voorrecht om MetrixLab vanaf het allereerste begin mede op te richten en het, van slechts een handjevol mensen in Rotterdam te laten groeien tot het wereldwijde bedrijf dat het vandaag de dag is. Al die jaren is Rotterdam het hoofdkantoor gebleven, niet alleen omdat het een geweldige stad is om te werken maar ook omdat er veel talent is. Ik ben erg trots op het bedrijf, de getalenteerde medewerkers en de indrukwekkende internationale klantenlijst. Ik vertrek dan ook in de wetenschap dat er een solide basis en een geweldig leadershipteam staat, waarmee het bedrijf in de toekomst alleen maar sterker zal worden.”

Scott Ernst, die de functie van Chief Executive Officer van MetrixLab zal bekleden, zegt: “Gedurende bijna 20 jaar van constante verandering heeft Gerritsen altijd aan het roer van MetrixLab gestaan. Zijn zakelijk inzicht, leiderschapskwaliteiten en enorme toewijding hebben niet alleen bijgedragen aan de groei van het bedrijf in commercieel opzicht, maar hebben MetrixLab ook een ziel gegeven. Wij danken Gerritsen voor zijn enorme inzet en bijdrage en wensen hem veel succes in zijn nieuwe uitdaging.

Gerritsen heeft een buitengewoon sterk leadershipteam samengesteld dat zorg draagt voor een soepele overgang, waardoor we de focus op verdere groei kunnen blijven houden. Ik kijk er naar uit met het team aan de slag te gaan in 2019 en daarna.”

Contact:
Lisette Tan- de Ronde, Global Marketing & PR, MetrixLab – [email protected]
T (+31) 10 203 07 97

Over MetrixLab
MetrixLab biedt consumenteninzichten die tot slimmere zakelijke beslissingen leiden. Als echt digitaal wereldwijd onderzoeksbureau bereiden we de weg voor nieuwe technologieën en integreren we meerdere gegevensbronnen om de onderzoekgrenzen te verleggen. Zo kunnen onze experts kwaliteitsvolle inzichten op schaal, op snelheid en voor een ongeëvenaarde waarde geven. In slechts 10 jaar tijd zijn wij enorm gegroeid en momenteel werken we samen met meer dan de helft van ‘s werelds top 100 merken.

Dankzij onze expertise, passie en oplossingen boeken onze klanten succes op het vlak van productinnovatie, merkbetrokkenheid en klantwaarde in meer dan 90 landen. MetrixLab is onderdeel van de Macromill Group.

Jan Willem Gerritsen

Jan Willem Gerritsen

Scott Ernst

Scott Ernst

Email sent popup