Macromill en MetrixLab fuseren tot eersteklas marktonderzoektechnologie bedrijf

Macromill en MetrixLab fuseren tot eersteklas marktonderzoektechnologie bedrijf

 

Tokio – 4 november 2014.Macromill, de grootste aanbieder van online onderzoek in Japan, en MetrixLab, wereldwijd aanbieder van marketinginzichten en -analyses, maken vandaag hun fusie bekend. Hierdoor ontstaat een leidend bedrijf op het gebied van marktonderzoekstechnologie dat wereldwijd aanwezig is en hoogwaardige expertise biedt, dankzij een mondiaal team van meer dan 1500 professionals in Latijns-Amerika, Verenigde Staten, Europa en Azië. Het samengevoegde bedrijf levert diensten aan meer dan 2500 klanten in meer dan 80 landen, beschikt over 27 kantoren en realiseert een jaaromzet van $300 miljoen.

Het nieuwe bedrijf zal opereren onder het merk Macromill en wordt geleid door de global CEO Han de Groot, voormalig CEO van MetrixLab, en CEO Japan/Azië Katsumi Konishi. Voormalig MetrixLab COO/CFO Jan Willem Gerritsen wordt aangesteld als Executive Officer voor de Amerikaanse, Europese en Latijns-Amerikaanse bedrijfsonderdelen. Hij zal nauw samenwerken met Naoya Sugiyama  die verantwoordelijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van werknemers en het algemeen management, en Naofumi Nishi, verantwoordelijk voor de bedrijfsontwikkeling. De financiële voorwaarden van de transactie worden niet vrijgegeven.

“MetrixLab en Macromill staan allebei bekend om hun baanbrekende onderzoekstechnologieën op internet. Samen zorgen we voor de tweede keer in 15 jaar voor een radicale verandering in de wereld van marktonderzoek. In 2000 brachten we marktonderzoek van papier en telefoon naar het internet door te innoveren op het gebied van veldwerk en gegevensverzameling. Nu ontwikkelen en vernieuwen we de voorkant van ons marktonderzoek; dat wat we daadwerkelijk aan onze klanten presenteren.” aldus Han de Groot, Global CEO.

Hij vervolgt: “We werken hard aan een oplossing voor de vier uitdagingen waar onze klanten voor staan. Met onze wereldwijde schaal, DNA-technologie, uitgebreide talentenpool en financiële middelen hebben we een unieke positie om op deze uitdagingen in te spelen en het paradigma te verschuiven wat betreft de manier waarop consumenteninzichten worden verkregen, geleverd en in rekening worden gebracht. Hier ziet u hoe we dat doen:

  1. Marktonderzoek is sterk afhankelijk van vragenlijstdata.Er zijn veel nieuwe gegevensbronnen die consumenteninzichten genereren, zoals sociale media, mobiele apparatuur en klantgegevens /CRM-systemen. De integratie van al deze gegevens verbetert de kwaliteit van de informatie en de inzichten. Onze oplossing: onderzoeksgegevens combineren met overige gegevens voor superieure, holistische ontwikkeling van inzichten.

 

  1. Resultaten van marktonderzoek zijn moeilijk te interpreteren en toe te passen voor beleidsvormers. De marketinginzichten worden vaak op een dusdanige manier gepresenteerd dat ze moeilijk te begrijpen en toe te passen zijn voor beleidsvormers buiten het werkgebied van marktonderzoek. Interne onderzoeksteams spenderen meer tijd aan het presenteren en uitleggen van de inzichten dan aan de ondersteuning bij de toepassing ervan in de praktijk. Vandaag de dag is het met de beschikbaarheid van moderne videospellen, apps, Skype en FaceTime niet zo moeilijk en intensief om tabellen en grafieken om te zetten in waardevolle bedrijfsinformatie en bruikbare inzichten. Onze oplossing: ontwikkel aantrekkelijke en intuïtieve oplossingen voor het presenteren van de resultaten.

 

  1. Marktonderzoek is traag.We leven in een tijdperk waarin we self-service omarmen voor simpele handelingen, waardoor professionals meer tijd hebben voor activiteiten met hogere toegevoegde waarde. Hoewel u weliswaar direct een video kunt bestellen bij Netflix, zijn voor de meest simpele inzichtprojecten meerdere telefoontjes en e-mails nodig om het onderzoek te specificeren en initiëren. Onze oplossing: een online marktonderzoek app store met een ‘wizard interface’, dag en nacht beschikbaar en connectiviteit met een portaal voor levering van de realtime resultaten.

 

  1. Marktonderzoek is duur.Consumentengegevens zijn overvloedig en vaak publiekelijk beschikbaar. Gegevensverzameling en analysetools worden steeds goedkoper. Daarentegen is wereldwijd marktonderzoek nog steeds erg duur, aangezien traditionele marktonderzoekbureaus werken met een lappendeken van verouderde systemen. Ze hebben moeite om tegen een lagere prijs te leveren, omdat ze niet efficiënt werken. Onze oplossing: een geïntegreerde, wereldwijde onderzoeksinfrastructuur op basis van eigen onderzoeks- en gegevensbeheersoftware, wereldwijde consumentenpanels en uiterst efficiënte bedrijfsprocessen, waardoor we de gecreëerde voordelen van efficiency en een wereldwijde schaal, met onze klanten kunnen delen, waardoor marktonderzoek minder duur wordt.

Han de Groot voegt daaraan toe: “De nieuwe combinatie van Macromill en MetrixLab zal haar wereldwijde aanwezigheid zowel autonoom als door middel van selectieve overnames blijven uitbreiden.  We versnellen op wereldwijde schaal ons vermogen om te voldoen aan klantbehoeften rondom zakelijke informatie en consumenteninzichten . We zijn voornemens nieuwe kantoren te openen in Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Rusland.”

“Met deze fusie ontstaat een leider op het gebied van marktonderzoektechnologie die zich onderscheidt door zijn vermogen om baanbrekende mobiele, sociale en ‘omvangrijke data’-oplossingen te bieden op het gebied van consumenteninzicht.” aldus algemeen directeur van Bain Capital en bestuurslid David Gross-Loh van Macromill.

“Macromill en MetrixLab spelen al 15 jaar een leidende rol bij veel van de belangrijke innovaties in de bedrijfstak, en dankzij deze fusie neemt de snelheid van die innovatie alleen maar toe. Het team van MetrixLab heeft een vooraanstaand gegevensbeheer- en inzichtenplatform tot stand gebracht en een uitgebreide portfolio van innovatieve oplossingen. We zijn verheugd onze onderzoekstechnologieën met elkaar te combineren en deze aan te bieden aan nog meer internationale bedrijven. Beide organisaties delen een visie die gebaseerd is op het helpen van klanten doorinzicht te krijgen in het consumentengedrag, wat leidt tot betere zakelijke beslissingen. Bovendien delen ze een passie voor gegevenskwaliteit en innovatie”, aldus Katsumi Konishi, CEO Japan/Azië.

Hij voegt toe: “We zijn blij MetrixLab’s toonaangevende marketingonderzoeksoplossingen te kunnen bieden aan onze Japanse klanten. De nieuwe Macromill organisatie biedt sneller en goedkoper online meerlandenonderzoek en dit zal onze Japanse klanten helpen uit te breiden naar internationale markten.”

Macromill, opgericht in 2000 in Japan, werd in januari 2014 overgenomen door Bain Capital Partners LLC, een Amerikaanse particuliere investeringsmaatschappij met een vermogen van meer dan $70 miljard. MetrixLab, opgericht in 1999 in Nederland, nam in 2012 het in Amerika gevestigde MarketTools over, waarin het eigen management een meerderheidsbelang had.

Over Macromill (www.macromill.comwww.Macromill.com)

Macromill is een vooraanstaand leverancier van software en diensten voor marktonderzoek in Japan. Macromill richt zich op het innoveren en uitbreiden van marktonderzoek om uiteindelijk bij te dragen aan een maatschappij waarin iedereen gebruik kan maken van marketingdiensten. Macromill heeft haar hoofdkantoor in Tokio en beschikt over 8 kantoren in Japan, Korea en China.

Over MetrixLab (www.metrixlab.com)

MetrixLab is een wereldwijde leverancier van inzichten in consumentengedrag en marketinganalyses. MetrixLab zet gegevens afkomstig van online onderzoeken, sociale media en bedrijfssystemen om in waardevolle bedrijfsinformatie en bruikbare consumenteninzichten, die vooraanstaande bedrijven helpen productinnovatie en merkbinding te bevorderen en meerwaarde voor de consument te creëren. MetrixLab heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en San Francisco en beschikt over 17 kantoren in Latijns-Amerika, Europa en Azië. Het biedt diensten op het gebied van analyse en inzicht in consumentengedrag in meer dan 50 landen.

Contact:

EU:

Lisette Tan De Ronde, Marketing Rotterdam, NL tel: +31 10 2030797 [email protected]

US:

April Turner, Marketing San Francisco, CA Tel: +1 (415) 957-2086 [email protected]

CEO Han de Groot

CEO Han de Groot

Email sent popup